Met de Magic-reeks tilt devolo de Powerline-technologie naar een nieuw niveau. devolo Magic voorziet immers elke kamer in huis eenvoudig via de stroomleiding van stabiel internet. Het maakt niet uit waar de router staat.

We geven u alvast een paar tips voor een zorgeloze installatie.

 

Vind de beste plek voor de adapter

Steek de adapter altijd rechtstreeks in een muurstopcontact en niet in een stekkerdoos of verlengsnoer. Zijn er meerdere stopcontacten naast elkaar op de muur? Laat in dat geval de aangrenzende stopcontacten vrij wanneer de devolo adapters verbindingsproblemen hebben. Nog beter: gebruik het geïntegreerde stopcontact van de devolo adapter als stekkerdoos. Dat stopcontact is namelijk uitgerust met een netfilter, zodat het devolo Powerline-netwerk optimaal functioneert.

 

Controleer je verbinding

Een eenvoudig trucje om te controleren of de devolo adapters met elkaar verbonden zijn: steek de adapters naast elkaar in een stekkerdoos. Als de twee adapters een netwerk vormen, ziet men dit aan het led-lampje. Meer informatie over dit lampje en zijn knippergedrag is te vinden in de installatiegids. Maken de adapters geen verbinding, dan kan men alsnog handmatig een verbinding opzetten met behulp van het knopje op de adapter
Bonus: wanneer de devolo adapters met elkaar verbonden zijn, wordt de Powerline-communicatie versleuteld. Zo is het devolo thuisnetwerk beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang. De nieuwste devolo Powerline-modellen, zoals devolo Magic, gaan nog een stapje verder: deze zijn uitgerust met automatische encryptie.

 

Kies voor de nieuwste devolo adapters: devolo Magic Powerline

Wanneer u nog geen Powerline-netwerk heeft, dan is het een goed idee te investeren in de nieuwste generatie devolo Powerline: zo bent u voorbereid op de toekomst. De eisen van een thuisnetwerk veranderen immers continu.
Alle devolo adapters bevatten één of meerdere LAN-aansluitingen zodat netwerkapparaten optimaal verbonden worden. Adapters met een geïntegreerd stopcontact zorgen ervoor dat geen stopcontact verloren gaat.
Kies voor de juiste snelheid. De snelste devolo Powerline-adapter, devolo Magic 2, voorziet in een datadoorvoer tot 2400 Mbps via de stroomleiding.

 

Gebruik de app en installeer updates

Zorg ervoor dat updates meteen geïnstalleerd worden – zo profiteert u van de nieuwe functies en up-to-date beveiligingsinstellingen.
De Home Network App van devolo zorgt voor een nog groter gebruiksgemak: niet alleen installeert u zo de devolo Magic-adapters in een handomdraai, de app kan ook automatisch alle beschikbare updates installeren.

 

Een winnende combo: devolo Powerline + Mesh-WiFi

Creëer één uniform WiFi-netwerk in een handomdraai door kort op de WPS-knop op de router en op de devolo adapter te drukken. De WiFi-toegangsdata van de router worden zo via WPS overgezet naar de devolo adapters. Mesh WiFi zorgt voor een continue verbinding tussen de draadloze apparaten en de sterkste devolo WiFi-hotspot. De apparaten wisselen automatisch tussen het ene toegangspunt en het andere. Zo loopt u, zonder verlies van verbinding, met een smartphone, tablet of laptop van de ene naar de andere kamer.
Voor een snelle en stabiele WiFi-verbinding overal in huis kan men meerdere devolo adapters inzetten (tot 8 adapters).

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie, neem dan contact op met de afdeling verkoop.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.