Cyber veiligheid

Als consument, maar zeker ook zakelijk, vinden we een internetverbinding net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.Maar een groot verschil is dat we bij onze netwerkinfrastructuur over veel meer dingen moeten nadenken zoals snelheid, veiligheid, SLA’s en ga zo maar door…

Voor elk bedrijf is de verbinding met de rest van de wereld belangrijk. Hoe belangrijk, dat kan natuurlijk verschillen.

ChannelConnect deed hier onderzoek naar en de resultaten geven toch stof om over na te denken:
– 52,4% van de ondervraagden vindt de verbinding naar buiten absoluut onmisbaar.
– 9% van de deelnemers weet niet welke internetverbinding ze hebben.
– 52,4% besteedt het beheer van het netwerk en de infrastructuur uit aan zijn dienstverlener of MSP.

Bijna een derde van de bedrijven maakt gebruik van een tweede internetverbinding t.b.v. redundantie. Dat wil zeggen dat bij een storing op de primaire internetverbinding de tweede back-up verbinding het overneemt om uitval te voorkomen.
Opvallend is dat 0,1% meer dan een derde niet weet of er überhaupt een back-up internetverbinding aanwezig is.

Er wordt door heel Nederland veel gegraven om onder andere glasvezel aan te leggen. Dit is een mooie ontwikkeling, maar helaas gaat er bij deze werkzaamheden ook weleens wat mis wat kan resulteren in geen internet. Verbindingen met een snelle hersteltijd van bijvoorbeeld 4 uur (uitzonderingen zijn vaak storingen veroorzaakt door graafwerkzaamheden) zijn vaak een stuk duurder dan bijvoorbeeld een FttH (consumenten)verbinding (=Fiber-to-the-Home) die ook op andere fronten niet dezelfde zekerheid geeft.

Dat leidt automatisch tot de vraag hoe belangrijk de netwerkverbinding is voor de respondenten. Op een schaal van 1 (helemaal niet essentieel) tot 10 (volledig onmisbaar) gaf met 52% ruim de helft aan dat de verbinding naar buiten volledig onmisbaar is. Nog eens 43% zat daar net onder. Als we deze percentages bij elkaar optellen komen we aan 95% en die kunnen we niet matchen met maar een derde van de bedrijven die over een back-up verbinding beschikt.

Zet u dit ook aan het denken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze afdeling verkoop om eens te sparren over een back-up verbinding.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.